Stijgende kosten nekken Nikon DL

Nikon schrapt DL premium compactcamera's

Redactie DIGIFO... 1073 0
Nikon heeft aangekondigd te stoppen met het ontwikkelen van de langverwachte DL-reeks premium compactcamera's. Het bedrijf laat weten te stoppen met de ontwikkeling van de camera's vanwege de bezorgdheid over de winstgevendheid door de stijgende productiekosten en een daling in de verwachtte verkoopcijfers.

Vorig jaar februari kondigde Nikon aan een nieuwe serie luxe compactcamera's te ontwikkelen met een snel aufofocussysteem, vaste lichtsterke objectieven en de mogelijkheid te filmen in 4K. In eerste instantie zouden deze camera's in juni 2016 op de markt verschijnen, maar tijdens het productieproces werden problemen gevonden gerelateerd aan de beeldbewerkingsprocessor van de camera's waardoor de verschijningsdatum werd uitgesteld. Vandaag laat Nikon weten volledig te stoppen met de ontwikkeling.Lees ook: Nikon komt met nieuwe serie luxe compactcamera's

Excuses van Nikon

Nikon laat weten haar oprechte excuses aan te bieden voor het ongemak dat deze beslissing kan veroorzaken, in het bijzonder aan klanten die lang hebben uitgekeken naar deze camera's.

Kijk voor meer informatie op de website van Nikon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie