Nikon roept camera-accu's terug om oververhitting

Jasper van Bladel 1936 0
Nikon roept een serie camera-accu's terug, omdat er oververhittingsgevaar bestaat. Ze ontdekten het euvel tijdens de fabricage. Het gaat om een bepaalde serie van het model EN-EL 15, herkenbaar aan de letters 'e' of 'f' in het serienummer.

Het model accu EN-EL 15 wordt gebruikt in de D7000, D800, D800E en Nikon 1-V1 camera's. De fabrikant merkte tijdens de productie dat de accu's mogelijk warm zouden kunnen worden in zeer zeldzame gevallen. Bij Nikon Nederland zijn geen meldingen van consumenten met oververhittings-problemen bekend. Niet alle accu's van het model EN-EL 15 kunnen oververhit raken, het gaat om een aantal specifieke series. Deze accu's uit deze serie zijn los verkocht, dan wel in een kit met de D7000 en de 1-V1. 

Serienummer

Om te kijken of je een van die accu's bezit, kun je een blik werpen op het serienummer. Als het negende teken naast het recycleteken een 'f' of een 'e' is zal de accu vervangen moeten worden door een ander exemplaar.


Zie hier de onderkant van de accu. Het serienummer is met rood aangegeven.

Klantenservice

Nikon vraagt mensen met de betreffende accu's contact op te nemen met de klantenservice. Je krijgt in dat geval een vervangend exemplaar.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper