Nikon roept batterijen D800, D7000 en 1 V1 terug

Julian 4246 3
Nikon heeft een mededeling uitgegeven voor bezitters van de EN-EL15-batterij, die gebruikt wordt in de Nikon D800(E), D7000 en de Nikon 1 V1. Sommige batterijen voldoen niet aan de interne kwaliteitsnormen van Nikon en kunnen in zeer zeldzame gevallen oververhit raken.

Nikon stelt nog geen meldingen van oververhitte batterijen te hebben ontvangen van haar gebruikers, maar uit eigen onderzoek van de fabrikant blijkt dat sommige EN-EL15-batterijen niet voldoen aan de interne kwaliteitsnormen.

In 'zeer zeldzame gevallen' zou dat kunnen leiden tot oververhitting van de batterij en vervorming van de behuizing. Om de veiligheid van je camera en jezelf te waarborgen, biedt Nikon een vrijwillige vervanging van de getroffen producten aan. Heb je een D7000, Nikon 1 V1 of losse batterij gekocht voor 29 februari, dan kun je de mededeling volgens Nikon negeren.

Je kunt aan de hand van het serienummer controleren of je EN-EL15 tot de mogelijke probleemgevallen behoort. Als het negende cijfer van het serienummer van je EN-EL15 een E of een F is, dan kun je de batterij omruilen. Hoe je dat precies doet lees je op de website van Nikon.

Nikon EN-EL15 brandgevaar

afbeelding van Nikon fanboy

???

Is erg oud nieuws!
Nikon Nederland heeft op 24/04/2012 al een artikel gepubliceerd.

https://nikoneurope-nl.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/52334

Klanten van Nikon zijn allang op de hoogte gesteld.

afbeelding van Gideon Buurma

Dit is wel heul oud nieuws..

afbeelding van Anonymous

Ook goede morgen...

afbeelding van Anonymous

Ook goede morgen...