Nikon repareert of vervangt D600's met stofproblemen

Julian 2016 2
Aan het stofdebakel omtrent de Nikon D600 is definitief een einde gekomen. Nikon heeft besloten om de camera van klanten die aanhoudende problemen ondervinden te repareren of desnoods onderdelen of de hele camera te vervangen.

Nikon maakte dat eind maart bekend in een servicemededeling op de website. Begin 2013 reageerde Nikon voor het eerst op de stofproblemen, toen werd ook al vermeld dat de fabrikant getroffen camera's zo nodig zou herstellen.

De mededeling is nu echter uitgebreid met een passage waarin vermeld wordt dat Nikon getroffen camera's onderhoud uitvoert aan de camera's en zo nodig de sluiter en verwante onderdelen vervangt. Mocht je daarna nog steeds niet uit de problemen zijn, dan vervangt Nikon de camera door een nieuwe D600 of een gelijkwaardig model. Met dat laatste wordt waarschijnlijk de Nikon D610 bedoeld.

De vernieuwde passage in de servicemededeling:

Het servicecenter zal onderhoud aan uw camera uitvoeren, waarbij de sluiter en verwante onderdelen worden onderzocht, gereinigd en vervangen. Er worden geen kosten in rekening gebracht voor deze service en Nikon betaalt alle verzendkosten, zowel naar als vanaf het Nikon-servicecenter. Mochten er echter nog steeds meerdere korrelige stofvlekken zichtbaar zijn op de beelden die genomen zijn met de Nikon D600 camera, nadat de bovenstaande service meerdere malen is uitgevoerd, dan zal Nikon de camera vervangen door een nieuwe D600 camera of een gelijkwaardig model.

Nikon D600

afbeelding van Kees Broekhuizen

werd ook al vermeldt? moet zijn vermeld!
En vermeldt wordt? moet zijn vermeld wordt!

afbeelding van Julian

Aangepast, bedankt!