Nikon Photo Contest gaat van start

Julian 2288 4
Heb je tussen al onze fotowedstrijden door nog tijd over om mee te doen aan andere competities? Dan kun je van 1 december 2012 tot en met 28 februari 2013 inzenden voor de Nikon Photo Contest. Nieuw is een categorie voor films.

De jaarlijkse wedstrijd ging voorheen door het leven als Nikon Photo Contest International, dat laatste woordje is nu geschrapt, de competitie heet nu NPC. Internationaal is de wedstrijd echter nog steeds. Iedereen kan meedoe aan de wedstrijd, zowel beroeps- als amateurfotografen uit alle landen.

Categorieën

Er zijn vier categorieën: enkelvoudige foto's (categorie A), foto verhaal (categorie B, twee tot vijf foto's die een idee of thema representeren), fotovideo's (categorie C, voor video's van maximaal 45 seconden) en Bewegingssnapshots (categorie D). Die laatste categorie is bedoeld voor de resultaten die je met de Bewegingssnapshot-functie van de Nikon 1-camera's kunt maken.

De jury van de NPC bestaat uit bekende fotografen die in totaal 64 werken zullen selecteren voor de eerste, de tweede en de derde prijs in elke categorie, naast een hoofdprijs voor de allerbeste inzending.

Nieuw is de deelnemersprijs voor meest populaire inzending, die wordt toegekend door de deelnemers zelf. De winnende inzendingen worden bekendgemaakt in de zomer van 2013 en worden opgenomen in een openbare tentoonstelling.

Prijzen

Winnaars ontvangen ene geldbedrag, te besteden aan Nikon-producten. De bedragen variëren van 100.000 tot 1.000.000 Japanse yen. Omgerekend is dat zo'n 970 tot 9700 euro.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de NPC-website.

NPC

afbeelding van andre schröder

Je moet het niet vervelend vinden dat je hele doopceel wordt gelicht...

afbeelding van Anonymous

Want..?

afbeelding van andre schröder

Schrijf je maar in...

afbeelding van Marco Mackenbach

Niet echt handig om naar een japanse site te verwijzen denk ik.
http://www.nikon-photocontest.com/en/ is een beter adres voor ons westerlingen ;o)