Nikon-patent voedt speculatie aps-c-systeemcamera

Nikon-patent voedt speculatie aps-c-systeemcamera

PieterMolenaar 1304 0
De Japanse website Egami, dat bericht over camerapatenten, heeft op de site van het Japanse patentenburau een nieuw objectiefpatent van Nikon ontdekt. Het betreft een 18-55mm-objectief voor een systeemcamera met aps-c-sensor.

Volgens Egami heeft het in de patentaanvraag beschreven zoomobjectief een bereik van 18-55mm. Het objectief is geschikt voor een camera met aps-c-sensor en het grootste diafragma varieert van f/3.5 uitgezoomd tot f/4.5 in het telebereik.

Nieuwe indicatie tweede systeemcameralijn van Nikon

Het patent lijkt een nieuwe indicatie te zijn dat Nikon werkt aan tweede lijn systeemcamera's, naast de bestaande Nikon 1-lijn. Vorig jaar verscheen van de hand van Nikon al een patent voor een objectief voor een fullframe-systeemcamera, terwijl in 2013 ook al een 18-55mm aps-c-objectief voor een systeemcamera gepubliceerd werd. Deze laatste was met een maximale diafragmaopening van f/5.6 in het telebereik echter minder lichtsterk.

Fullframe of aps-c?

Een systeemcamera met grotere sensor is voor veel fotografen interessant en het is de vraag voor welk sensorformaat Nikon kiest. Gezien de patentaanvragen lijkt Nikon zich te oriƫnteren op verschillende opties.