Nikon-patent toont objectief voor spiegelloze camera met fullframe-sensor

Jooshua Franssen 2970 3
Vorige week dook er een patent op van Canon, nu is de beurt aan Nikon. Egami heeft een patent aanvraag gevonden voor een 28-80mm f/3.5-5.6 VR objectief, bedoeld voor een spiegelloos ontwerp. Het is mogelijk dat Nikon werkt aan een spiegelloze full frame camera.

Wie momenteel een spiegelloze full frame camera wilt van Canon of Nikon, zal helaas nog even moeten wachten, maar wellicht niet lang meer. De patent aanvraag, ontdekt door Egami, beschrijft een objectief speciaal bedoeld voor een spiegelloze full frame camera van Nikon. Het gaat om een 'Nikon 28-80mm F3.5-5.6 VR(Full-Size Mirrorless)'-objectief.

Patent


Ontwerp 1: 'Nikon 28-80mm F3.5-5.6 VR(Full-Size Mirrorless)


Ontwerp 2: 'Nikon 28-80mm F3.5-5.6 VR(Full-Size Mirrorless)


Ontwerp 3: 'Nikon 28-80mm F3.5-5.6 VR(Full-Size Mirrorless)

De drie afbeeldingen tonen elk een ontwerp met een brandpuntafstand van 28-80mm en een diafragmawaarde van f/3.5-5.6. De aanname dat Nikon aan een full frame spiegelloze camera werkt komt vanuit de naamgeving aan het objectief in de patent; alle drie de ontwerpen worden omschreven als '28-80mm f/3.5-5.6 VR ('Full-Size Mirrorless).' Daarmee verandert de vraag of Nikon met een spiegelloze full frame camera komt; de vraag is nu: wanneer komt er een full frame spiegelloze camera van Nikon en wat kunnen we er van verwachten?


 

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua

afbeelding van Anoniem

Niet vreemd aangezien Sony daar goede ervaringen mee heeft. Sony levert sensoren aan Nikon, dus leek mij geen vreemde weg.

afbeelding van RHBoks

De fullsize Mirrorless kan betekenen een 33x44 sensor het bereik van een 28-80 komt dan overeen met 35-70 zoom voor deze sensormaat. de sensor kan bijvoorbeeld de cmos 50MP van Sony zijn.

afbeelding van lexwentink

eens moet er toch wat gebeuren de twee grootste camera merken hebben niets in systeem. Canon eos M zullen we maar niet over hebben en Nikon 1 is het ook niet echt.
Panasonic, Sony ,Olympus Samsung Fuji dicteren deze markt, hoe lang nog?