Nikon P7700 laat goede resultaten zien bij DxO

jesse kraal 3681 3
Waar is die tijd dat de verschillen in sensorformaat nog enigszins overzichtelijk waren? Nikon rust de P7700 uit met een 1/1,7-inchsensor, een formaat dat redelijk gangbaar is voor geavanceerde compactcamera's. Die blijkt toonaangevend in zijn klasse, maar moet de ├ęcht grotere sensor nog voor laten gaan.

Met de naamgeving heeft Nikon al duidelijk aan willen geven dat de P7700 ├ęcht een nieuwe toestel is en niet zoals de P7100 nog sterk voortborduurt op zijn voorganger. Dat wordt ondersteund door de testresultaten van DxO Mark, want het toestel blijkt met zijn nieuwe 12-megapixelsensor een stuk beter te presteren dan zijn voorgangers. Met name op het gebied van kleurruimte en dynamisch bereik is vooruitgang geboekt.

P7700
Nikon scoort met de P7700 niet alleen beter ten opzichte van zijn voorgangers, maar troeft ook enkele directe concurrenten af.

Concurrentie

Ook directe concurrenten leggen het af tegen de Nikon P7700. Zo scoren zowel de sensor van de Canon Powershot G15 als die van de Fujifilm X10 volgens DxO iets minder. Vooral in het geval van de X10 is dat opvallend, omdat deze sensor zo'n veertig procent groter is dan die van de P7700. Wel is het nog afwachten hoe de opvolger van de X10, de Fujifilm X10s, gaat scoren.

Grote sensor

Tegen geavanceerde compactcamera's met grotere sensor, legt de P7700 het overigens wel af. Camera's zoals de Sony RX100 en de Canon Powershot G1X zijn de Nikon nog altijd de baas.

P7700
De goede resultaten ten spijt, de compactcamara's met grotere sensor moet de P7700 nog voor laten gaan.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Spijtig dat NIKON het oculair heeft weggelaten met de P7700. Met zon inval op het display is een zoeker toch nog een oplossing

afbeelding van robcctje

Dat ben ik met je eens,als ze een zoeker hadden gehad zou ik er nog aan denken om deze te kopen,nu dus niet.

Gr Rob

afbeelding van Raymondo

Qua design een aardige kopie van de X10. Die OVF gebruik ik overigens niet zo veel op de X10, LCD is prima...

X10s? X20 is de opvolger van de X10...