Nikon 1 verkoopt goed in Nederland

Nikon marktleider op gebied van compacte systeemcamera's

Julian 3044 0
Nikon maakt in een persbericht bekend dat de fabrikant sinds februari 2012 marktleider is op gebied van compacte systeemcamera's in Nederland. In juni lag het marktaandeel op 55,2 procent. Ook de Coolpix-compacts doen het goed.

In september 2011 presenteerde Nikon de 1-serie compacte systeemcamera's, bestaande uit de J1 en V1. De camera's doen het goed in de Nederlandse markt, Nikon is momenteel marktleider op gebied van compacte systeemcamera's.

In juni 2012 waren 55,2 procent van alle verkochte systeemcamera's er één van Nikon. Sinds de lancering van de camera's met 1-inchsensor zet Nikon agressief in met reclamespotjes op tv en diverse reclamecampagnes.

Concurrentie

Binnenkort krijgt Nikon concurrentie van Canon. De grote concurrent introduceerde onlangs ook een compacte systeemcamera: de Canon EOS M met aps-c-sensor.  

Nikon Coolpix

Ook de Nikon Coolpix-camera's doen het goed. In april 2011 lag het marktaandeel nog op 5,9 procent, dat is inmiddels gegroeid tot 17,6 procent in juni 2012. We hebben Nikon gevraagd hoe het gesteld staat met de spiegelreflexen van de fabrikant. Nikon maakt hiervan geen melding in het persbericht. We proberen deze informatie zo spoedig mogelijk aan te vullen.