Nikon kondigt SB-700 flitser aan

Julian 967 0
Nikon komt met een nieuwe flitser. De SB-700 heeft een richtgetal van 38 en neemt veel functies over van de duurdere SB-900. Een nieuwe interface moet de bediening eenvoudiger maken. De SB-700 verschijnt in november voor 339 euro.

De SB-700 is volgens Nikon een geavanceerde maar gebruiksvriendelijke flitser. Het nieuwe model leent een aantal functies van de SB-900, die Nikon in 2008 op de markt bracht. De flitser is uitgerust met het i-TTL-lichtmetingssysteem, waarmee door de lens gemeten kan worden.

Oplaadtijden

Nikon belooft snelle oplaadtijden. Met NiMH-batterijen en alkalinebatterijen circa 2,5 seconden, bij gebruik van lithiumbatterijen kost het opladen van een flits op volle sterkte zo’n 3,5 seconden.Een uit meerdere stappen bestaande autozoom herkent automatisch de gebruikte brandpunts­afstand en past de flitser daar op aan, voor beeldhoeken van 24 tot 120mm.  Je kunt op elk moment kiezen uit drie snel te selecteren verlichtingspatronen, die inspelen op verschillende opnamescenario’s.

Draadloos

De SB-700 kan draadloos aangestuurd worden door diverse Nikon-dslr’s en kan fungeren als hoofdflitser om maximaal twee groepen externe flitsers aan te sturen. Ook werkt de SB-700 als externe unit in een opstelling met meerdere flitsers.

Prijs en verkrijgbaarheid

Nikon levert de SB-700 met ‘Nikon Diffusion Dome’, om het licht van directe flitsen gelijkmatig te verdelen en schaduwen te verzachten. De flitser komt in november op de markt voor een adviesprijs van 339 euro.