Nikon kondigt ontwikkeling D5 aan

Nikon kondigt ontwikkeling D5 aan

PieterMolenaar 2256 1
Nikon heeft officieel de ontwikkeling aangekondigd van de D5-spiegelreflexcamera. Deze volgt de huidige D4S op als topmodel in Nikons professionele fullframe-cameralijn. Ook een nieuwe WT-6-draadloze zender en SB-5000-rapportageflitser zijn in ontwikkeling.

Naast het feit dat de professionele D5-spiegelreflexcamera momenteel in ontwikkeling is, geeft Nikon in de officiƫle aankondiging op haar website verder geen inhoudelijke informatie over de camera. Volgens al wat oudere geruchten zou de D5 uitgerust zijn met een 20-megapixelsensor en een autofocussysteem met 173 focuspunten.

Nieuwe Speedlight-flitser

Interessant is ook de aankondiging van een nieuw topmodel in Nikons Speedlight-lijn van reportageflitsers. De SB-5000 volgt daarmee de huidige SB-910 op die in november 2011 aangekondigd werd. Behalve het hogere typenummer is ook van deze SB-5000 nog niets bekend. Tevens kondigt Nikon aan bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe WT-6-draadloze zender. Deze moet de D5 in verbinding brengen met draadloze netwerken.

'In ontwikkeling'

Het is voor Nikon niet ongebruikelijk dat de ontwikkeling van een nieuw topmodel spiegelreflexcamera aangekondigd wordt. Zo kondigde het bedrijf op 6 januari 2014, op de vooravond van de CES 2014-beurs in Las Vegas, de ontwikkeling van de D4S aan en kon een prototype op de beurs zelf uitgeprobeerd worden. Op 25 februari van dat jaar werd de camera officieel aangekondigd. Waarschijnlijk zal Nikon op de CES 2016 ook een tipje van de sluier van de D5 oplichten.

afbeelding van evertd

Tsja als jullie het ook al over 'rapportages' hebben, wie ben ik dan als ik moet gniffelen om mails van klanten die een mooie 'fotorapportage' willen :D