Nikon komt met opvolger 70-200 f/2.8 objectief

Raymond 723 0
Nikon introduceert vandaag de Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8G ED VR II. Het telezoomobjectief is optisch opnieuw ontworpen en beschikt over uitgebreide beeldstabilisatie.

Het objectief beschikt over zeven ED-glaselementen. Een Nano Crystal Coating is aanwezig om reflecties te beperken. Volgens Nikon is het optische ontwerp volledig opnieuw gemodelleerd om te voldoen aan de eisen van hedendaagse beeldsensoren en autofocustechnieken. Het objectief bevat 9 diafragmalamellen voor een zachte bokeh. De filtermaat bedraagt 77mm en de minimale scherpstelafstand 1,4 meter.

Het nieuwe objectief kent drie scherpstelstanden: de A/M-stand, de M/A-stand en de M-stand. Met de nieuwe A/M-schakelaar schakel je autofocusvoorkeuze in, ook als tijdens het maken van opnamen de scherpstelring wordt ingesteld.

Beeldstabilisatie

Het AF-S NIKKOR 70-200 mm F/2.8G ED VR II-objectief is voorzien van nieuwe VRII-stabilisatietechnologie voor vibratiereductie en biedt volgens Nikon tot vier stops winst. Er zijn twee VR-standen beschikbaar: de normale VR-stand voor normaal fotograferen en de actieve VR-stand die trillingen als gevolg van het fotograferen vanaf een motorfiets of vanuit een vliegtuig tot een minimum moet beperken.
afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond