Nikon Arcrest

Nikon komt met nieuwe beschermfilters

Redactie DIGIFO... 676 0
Nikon heeft een nieuwe serie filters aangekondigd die extra bescherming voor je objectieven moeten leveren. De Nikon Arcrest filters zijn gemaakt van een stevig glas van 2mm dik en zijn ontwikkeld om de beeldkwaliteit zo min mogelijk te beïnvloeden.

Veel fotografen hebben een haat-liefde-verhouding met beschermfilters. Aan de ene kant kunnen filters de klappen opvangen waardoor je objectieven niet beschadigen, maar aan de andere kant moet je met het gebruik van een filter vaak wel wat inleveren op de beeldkwaliteit. Nikon heeft nu een nieuwe reeks beschermfilters geïntroduceerd die de kwaliteit minimaal moet beïnvloeden.Nikon ArcrestLees ook: Inschuifbaar filter tegen lichtvervuiling

Nikon Arcrest

De Nikon Arcrest filters zijn gemaakt van een stevig glas van 2mm dik dat is behandeld met speciale coatings waardoor de filters water, olie en stof afstoten, kleuren behouden en beeldfouten voorkomen.

Prijs en beschikbaarheid

De Nikon Arcrest verschijnt in vijf filtermaten, van 67mm tot 85mm en krijgt een adviesprijs van $ 88,- tot $ 234,-. Helaas verschijnen de filters voorlopig alleen nog in Japan, dus als je geïnteresseerd bent in een Arcrest zul je in het vliegtuig moeten stappen.

Kijk voor meer informatie op de website van Nikon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie