'Nikon komt met iets groots in januari'

jesse kraal 3970 6
Afgelopen jaar viel wellicht wat tegen als je een liefhebber bent van geavanceerde spiegelreflexcamera's. Er was vrijwel geen nieuws op dat vlak. In januari kan daar zomaar verandering in komen, Nikon lijkt 'iets groots' in de planning te hebben.
Nikon D4

Dat is tenminste wat Nikon Rumors meldt. Nikon zou namelijk heel veel extra advertentieruimte hebben opgekocht in professionele, internationale fotobladen. Meer advertentieruimte dan dat Nikon gebruikelijk afneemt. Gezien het professionele karakter van deze tijdschriften ligt een geavanceerd topmodel dan ook het meeste voor de hand.

Twee opties

Het laat twee opties over, de Nikon D800 of de Nikon D4. Wij zetten ons geld op die laatste camera. Niet alleen heeft de grote concurrent zijn 1D X al klaar staan, ook is het gemakkelijker te verkopen dat de D800 de sensor heeft uit de D4 dan andersom.

Tijdens de Olympische Spelen in Londen, deze zomer, zal duidelijk worden welke fabrikant de meeste sportfotografen voor zich heeft kunnen winnen. Domineren zwarte of witte objectieven de zijlijnen?

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Toch zou het ook heel goed kunnen dat de D800 dan geïntroduceerd wordt.
De D4 en de D800 zullen volgens de geruchten NIET dezelfde sensor krijgen dus zou dat argument al niet het grootste probleem zijn.

Wat wel al geruime tijd bekend is, is dat de D800 een gigantische 36mp sensor zal bevatten. Als dat niet "groots" is, weet ik het niet meer ;-)

Al eerder zou de D800 bekend worden vóórdat de D4 geïntroduceerd zou worden. Ik zou niet weten waarom ze dat nu ineens willen veranderen.
Productfoto's van de D800 zijn al uitgelekt en er zijn ook al verschillende fotografen die een D800 prototype in bezit hebben.

www.nikonrumors.com heeft ook veel up to date info over dit onderwerp...

afbeelding van jesse kraal

Natuurlijk zou dat goed kunnen. Alleen heeft Canon haar pro-camera al laten zien en staan er twee grote sportevenementen op de agenda. Een D4 zou in dat opzicht dus als geroepen komen. Daarnaast heeft Canon nog niets naar buiten gebracht over de 5D Mark III en is er voor de D800 wellicht iets minder haast. Maar het blijft natte vinger-werk, januari brengt waarschijnlijk het antwoord.

afbeelding van Anonymous

Als reactie op je laatste zin, waarom dan dit bericht - en al die vergelijkbare geruchten - plaatsen?

afbeelding van Anonymous

Kunnen de comments niet gewoon uit. altijd die zinloze opmerkingen.
Als je een krant niet leuk vind koop je hem toch gewoon niet...

afbeelding van Anonymous

ik koop een krant voor het nieuws of voor de opinie, niet voor de geruchten. het nieuws op deze site vind ik soms nog wel interessant, vandaar dat ik hier af en toe kom, maar die geruchten voegen naar mijn mening weinig toe...

afbeelding van locallester

Ben benieuwd . . .