Nikon komt met een 8-15mm Fisheye voor FX

Nikon komt met een 8-15mm Fisheye voor FX

Jasper van Bladel 1090 0
Nikon breidt haar assortiment objectieven uit met het allereerste NIKKOR-fisheye-zoomobjectief voor FX-formaat. De nieuwe aanwinst betreft de AF-S FISHEYE NIKKOR 8–15mm f/3.5–4.5E ED, waarmee je zowel een rond perspectief als een meer natuurlijk groothoekbeeld kunt fotograferen.

Nikon fullframe-fotografen die extreme beeldhoeken willen vastleggen, kunnen vanaf nu met het eerste fisheye-zoomobjectief van Nikon variëren tussen een rond perspectief en een beeldvullende compositie. De geavanceerde optische constructie van het AF-S FISHEYE NIKKOR 8-15mm-objectief garandeert volgens Nikon dat de veelzijdigheid niet ten koste gaat van de kwaliteit. Een claim die we uiteraard voor jullie gaan onderzoeken als het objectief bij ons op de redactie arriveert.

2 in 1

Wissel in een handomdraai van een circulaire fisheye van 8mm naar een beeldvullende fisheye van 15mm. Nikon zegt dat het nieuwe objectief een hoge beeldkwaliteit en een hoge scherpte van hoek tot hoek levert. Zelfs bij f/3.5. De kortste scherpstelafstand is 0,16m en dat betekent dat je in combinatie met het bijzondere perspectief heel aparte beelden moet kunnen maken. Het objectief is stofbestendig en druipwaterdicht. Ook heeft de nieuwe fisheye een gecombineerde zonnekap-objectiefdop.

De fisheye is vanaf midden juni beschikbaar en heeft ook al een prijs: € 1539,-.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper