Nikon komt met 'compacte' D40 spiegelreflex

Redactie 535 0
Nikon annonceert vandaag een digitale spiegelreflexcamera (dslr) die voortborduurt op de veelgeprezen D-serie van betaalbare spiegelreflex-camera's (zoals de D70 en de D80), maar die speciaal voor vrouwen en avontuurlijke reizigers ontwikkeld lijkt.

De D40 is namelijk een relatief compacte camera. Althans: compact voor een dslr. Het toestel weegt nog altijd 481 gram. Ter vergelijking: een eenvoudige telefoon weegt 100 gram. Een typische compactcamera weegt 200 gram. En de maten van de D40 zijn 12 x 6 x 9,3 cm. Toch is het een handzaam model. Een typische dslr doet al gauw 700 gram en is flink groter.

Op de D40 is de interface van de Nikon-besturingssoftware onderhanden genomen, zodat hij (nog) gemakkelijker werkt. Nieuw is een uitgebreide, contextgevoelige, helpfunctie bij het fotograferen, met voorbeeldfoto's van effecten en camera-instellingen. Er zijn bovendien allerlei fotobewerkingen met de ingebouwde software mogelijk.

In de VS ligt de Nikon D40 toestel vanaf december in de winkel, voor 600 dollar, in combinatie met een 3X Zoom-Nikkor Lens. Met welk prijskaartje het toestel bij ons in de schappen komt te liggen en op welke termijn is nog niet bekend.

Info: www.nikondigital.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie