Nikon komt met clouddienst Image Space

jesse kraal 3384 1
Nikon opent 28 januari een nieuwe clouddienst waar je foto's kunt opslaan en kunt delen. Anders dan je wellicht zou verwachten, ben je ook met je Canon-foto's gewoon welkom. Wel krijgen Nikon-gebruikers voordelen, zoals tien maal meer opslagruimte en extra functionaliteit.

Middels een persbericht laat Nikon weten voorafgaand aan de CP+-camerabeurs in Japan een nieuwe clouddienst te presenteren. Op Nikon Image Space kun je foto's en video's uploaden, bekijken en delen via social media. Hoewel de dienst van Nikon is, kunnen ook gebruikers van camera's van concurrerende merken gebruik maken van de dienst.

Nikon-bezitters krijgen wel een aantal voordelen. Er zijn namelijk twee soorten accounts, 'basic' en 'special'. Iedereen kan een basic-account aanmaken met 2GB aan gratis opslagruimte. Alleen als je een digitale Nikon hebt krijg je toegang tot een special-account. Behalve 20GB aan opslag krijg je dan ook de beschikking over extra opties, zoals het beschermen van je foto's tegen downloaden of het afschermen van je beelden met een wachtwoord.

Nikon Images Space

Soepel en snel

Veel aandacht is er volgens Nikon gegaan naar de gebruikersinterface en de stabiliteit van de dienst. Uploaden en delen van foto- en videomateriaal zou nu razendsnel en soepel moeten verlopen. Daarnaast kun je via Nikon Image Space gemakkelijk je foto's delen via Facebook of Twitter.

Momenteel heeft Nikon al een clouddienst, my Picturetown. Accounts bij deze dienst zullen automatisch overgaan naar Image Space. De nieuwe dienst opent op 28 januari 2013 haar digitale deuren en is dan te bereiken via www.nikonimagespace.com.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van meinen  mailadres: h.meinen57@upcmail.nl

ik wens graag te beschikken over wachtwoord: nikon image space
bij voorbaat dank,
h.j.b. meinen, acacialaan 34 7101 KM winterswijk