Nikon komt met bufferupgrade voor D3

Redactie 581 0
D3 bezitters kunnen voor 380 euro (excl. btw) hun camera laten voorzien van een bufferupgrade, waardoor er ruim twee keer zoveel foto's in het geheugen passen.

Door het buffergeheugen te vergroten kun je langer doorschieten met de camera, terwijl de foto's weggeschreven worden naar de geheugenkaart. Momenteel passen er afhankelijk van de instellingen zo'n 16 tot 20 raw-bestanden in de buffer van de D3. Met de upgrade wordt dit ruimschoots verdubbelt.

Sinds 30 juli is de bufferupgrade in de Verenigde Staten beschikbaar. De kosten bedragen 500 dollar exclusief belastingen, binnen twee weken is de camera voorzien van het extra geheugen. Ook in Japan is de upgrade beschikbaar. Of en wanneer Nederlandse D3 bezitters hun camera kunnen laten verbeteren is nog niet bekend. Wel is op een Duitse Nikon website een pdf-bestand te vinden waarin de bufferupgrade genoemd wordt. Het lijkt er dus op dat de optie ook in Europa beschikbaar zal komen.

Update: In een telefonische reactie heeft Nikon Service Point Nederland aan DIGIFOTO Pro laten weten dat de upgrade ook in Nederland beschikbaar is. De kosten hiervoor bedragen 380 euro exclusief btw. D3 bezitters die gebruik willen maken van de upgrade kunnen contact opnemen met het Service Point. Op aanvraag zal de bufferupgrade vervolgens besteld worden.

Beeldkwaliteit Voor Na

NEF (Raw)
12-bit lossless compressed

18 43

NEF (Raw)
14-bit lossless compressed

16 36

NEF (Raw)
12-bit compressed

20 44

NEF (Raw)
14-bit compressed

16 37

NEF (Raw)
12-bit uncompressed

17 38

NEF (Raw)
14-bit uncompressed

16 36

JPG Fine (Large)

52 119

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie