Nikon klaagt Sakar aan, wil Polaroid iM1836 verbieden

Julian 1204 0
Begin 2013 kondigde Sakar de Polaroid iM1836 aan, een opvallende camera, die wel erg veel op de Nikon 1 J1 leek. Nikon klaagt Sakar nu aan en wil de productie en verkoop van het toestel, dat overigens nog niet is uitgebracht, verbieden.

De Polaroid iM1836 die Sakar in januari aankondigde was in meerdere opzichten een opvallend toestel. Zo zou de camera op Android draaien, de sensor zou in het objectief zitten in plaats van in de behuizing en het geheel leek wel erg veel op de Nikon 1 J1.

Na de aankondiging liet Sakar nooit meer wat horen over de Polaroid iM1836, het toestel verscheen nooit op de markt en de onduidelijkheden die er waren over de specificaties en exacte werking zijn nooit opgehelderd.

Sinds lange tijd horen we nu weer wat nieuws over het toestel. Slecht nieuws voor Sakar, want op de website van Nikon USA lezen we dat Nikon een aanklacht heeft indient tegen Sakar vanwege de vermeende schending van het ontwerp. Met de rechtszaak wil Nikon de productie en verkoop van de Polaroid iM1836 verbieden.

Nikon zegt eerst onderhandeld te hebben met Sakar om het probleem op te lossen, maar zelf zijn de twee bedrijven niet tot een akkoord gekomen.

Polaroid vs Nikon
Polaroid iM1836 vs Nikon 1 J1: Zoek de verschillen