Nikon kan vraag naar Coolpix P900 niet bijbenen

Julian 3457 2
Nikon Japan laat in een mededeling op de website weten dat de vraag naar de Coolpix P900 groter is dan het aantal camera's dat geleverd kan worden. Nikon biedt zijn excuses aan en zegt er naar te streven de productie te versnellen.

Begin maart werd de Nikon Coolpix P900 samen met de D7200-dslr aangekondigd. De superzoomcompact zette met 83x optische zoom een nieuw record. Eind maart kwam het toestel in de winkels te liggen, maar inmiddels is de camera op veel plekken niet meer te koop.

Een rondje langs Nederlandse prijsvergelijkers leert ons dat de Coolpix P900 op dit moment bij enkele winkels direct verkrijgbaar is. Veel webshops geven echter ook aan dat de superzoom niet op voorraad is.

De vraag naar de superzoom is groter dan het aantal camera's dat Nikon kan leveren, verklaart Nikon Japan. Er zijn meer reserveringen geplaatst dan de fabrikant had verwacht en daardoor loopt de productie op dit moment achte rop de vraag. Zonder exacte details te geven zegt Nikon er naar te streven om de productie op te schroeven.

Nikon Nederland organiseert op dit moment overigens een cashback-actie met de Coolpix P900. Koop je het toestel tussen 1 april en 31 mei 2015, dan kom je in aanmerking voor een cashback van 83 euro.

Nikon Coolpix P900

afbeelding van Bert Messelink

Fijn zo'n cash back actie als het toestel niet leverbaar is. Of wordt de actie nu verlengd?

afbeelding van Petertjuh

Nu wacht ik maar op de Canon met 100x zoom, patent hiervoor is reeds aangevraagd