Nikon Japan is door voorraad D40x camera's heen

Redactie 896 0
De populaire 10 megapixel Nikon D40x spiegelreflex is in Japan uitverkocht, zo meld PMA newsline. De distributeurs zijn door hun voorraden heen en blijkbaar ligt de productie stil. Dit zou kunnen duiden op een opvolger.

Mocht deze opvolger er komen dan horen we dit waarschijnlijk de komende weken, in de aanloop naar de PMA-beurs in Las Vegas, waar alle camerafabrikanten hun nieuwe toestellen voor 2008 zullen laten zien. 

Ondertussen verhoogt Nikon de maandelijkse productie van de Nikon D3 en D300 met 16 tot 25 procent. Van de Nikon D3 zullen er nu 10.000 per maand uit de fabriek komen rollen en van de D300 worden er maandelijks 70.000 geproduceerd.  

De nieuwe spiegelreflexen vinden gretig aftrek. Van alle verkochte digitale spiegelreflexen in 2007 in Japan was 43,3% afkomstig van Nikon. Canon volgt met 39,9% en derde is Pentax met 6,3%.  

Fotografie is in Japan enorm populair. Bijna alle grote cameramerken vinden hun oorsprong in het land van de rijzende zon. Waaronder Canon, Nikon, Pentax et cetera. Japanners groeien er als het ware mee op. De gemiddelde Japanner krijgt al op jonge leeftijd zijn eerste camera. Dat is waarschijnlijk dan ook de reden dat toeristen uit Japan zo onafscheidelijk van hun fototoestel lijken te zijn.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie