Nikon J1 populair in Verenigd Koninkrijk

jesse kraal 1863 0
Nikon kwam relatief laat met een compacte systeemcamera op de proppen, maar dat weerhoud ze er niet van de camera in grote aantallen te verkopen. In Engeland althans, daar is de J1 de populairste systeemcamera. In Nederland komt de campagne pas net op gang, vertelt Nikon ons.
Nikon J1

Nikon presenteerde de J1 en V1 in september 2011 en die eerste camera weet nu al bovenin de verkoopstatistieken te eindigen. Volgens Photography Blog was de Nikon J1 - het goedkoopste model - de best verkochte compacte systeemcamera in het Verenigd Koninkrijk in de week voor kerst.

Nederlandse markt

Op de vraag hoe de camera's in ons land verkopen weet Nikon te melden dat de verkoop in Nederland wat later op gang gekomen is door  een tekort aan voorraad. Deze tekorten zijn onlangs opgelost en op 2 januari ging de tv-campagne de lucht in. Volgens Nikon is de acceptatie van compacte systeemcamera's in het Verenigd Koninkrijk ook al verder dan in Nederland.

Op het moment is er nog weinig informatie over de verkoop van de J1 en de V1 beschikbaar. Een fotowinkel die wij spraken geeft aan dat er de laatste twee weken meer vraag is naar de toestellen.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse