Nikon introduceert Speedlight SB-900 flitser

Redactie 536 0
Nikon introduceert vandaag naast een nieuwe DSLR ook de SB-900, een nieuwe krachtige opzetflitser met een flink aantal nieuwe mogelijkheden ten opzichte van zijn voorganger, de SB-800.

Deze flitser biedt volgens Nikon een snelle en krachtige werking in combinatie met een groot zoombereik. De SB-900 bevat een bewegende diffuser en heeft een lichtbron die kan inzoomen van 17 mm tot 200 mm in 1,2 seconde, waarbij een gelijkmatige lichtverdeling gehandhaafd blijft. Deze nieuwe flitser biedt de keuze uit drie verlichtingspatronen (centrumgericht / standaard / gelijkmatig).

De SB-900 is geschikt voor zowel het DX- als FX-formaat en selecteert automatisch het juiste lichtverdelingspatroon op basis van het sensorformaat van de camera. De SB-900 detecteert ook automatisch of een kleurfilter voor tl- of gloeilamplicht is bevestigd, waarna de camera overschakelt op de bijbehorende witbalansinstelling. De SB-900 kan volgens Nikon de snelle opnamemogelijkheden van de huidige digitale camera’s bijbenen en meerdere malen achter elkaar op hoge sterkte flitser. Het opladen van de flitser gaat dankzij een verbeterde versterkingsschakeling sneller dan bij het vorige topmodel, de SB-800.

Indirect flitsen is mogelijk doordat de flitskop 90º omhoog en 11º omlaag kan worden gekanteld en tot 180º horizontaal kan worden gedraaid.

De SB-900 is vanaf eind juli 2008 verkrijgbaar voor een adviesprijs 549 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie