Nikon introduceert PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt/shift-objectief

Nikon introduceert PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt/shift-objectief

Fabienne Keijzer 4042 3
Nikon introduceert het eerste FX-formaat objectief met perspectiefcorrectie (PC), voorzien van twee rotatiemechanismen. De PC NIKKOR 19mm f/4E ED is ideaal voor architectuur-, kunst- en landschapsfotografie.

PC NIKKOR 19mm f/4E ED

De NIKKOR 19mm f/4E ED tilt/shift is uitgerust met een ultragroothoek van 19mm. Deze beeldhoek is ideaal voor het vastleggen van grote gebouwen en ruimtes. Ook is het objectief uitgerust met tilt/shift. Zowel tilt als shift kan afzonderlijk worden ingeschakeld, maar ze kunnen ook in combinatie worden gebruikt. Tilt kan onafhankelijk tot 90° in beide richtingen worden toegepast en het hele objectief kan ook tot 90° worden gedraaid.
Nikon NIKKOR Nikon introduceert PC NIKKOR 19mm f/4E ED tilt/shift-objectief

Matthieu van Vliet, General Manager Nikon BeNeLux

“Dit bijzondere FX-formaat objectief vormt een langverwachte uitbreiding op het Nikon-assortiment NIKKOR-objectieven met perspectiefcorrectie. Dit objectief is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de wensen van professionals die werken met PC-objectieven en biedt een krachtige combinatie van beeldhoek en compromisloze beeldkwaliteit, tot in de uiterste hoeken van het beeld.”

Nikon NIKKOR
Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs van de PC NIKKOR 19mm f/4E ED bedraagt €3949,- en het objectief is beschikbaar vanaf 27 oktober 2016. Kijk voor meer informatie op www.nikon.nl
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne

afbeelding van Anoniem

Ze hebben duidelijk gekeken naar hun concurrent Canon, maar jammer voor de Nikon fans hebben ze niet paar mm breder gemaakt zoals Canon met 17mm.

Dit is trouwens wel leuk speelgoed, maar wel heel lastig te gebruiken. Ik heb iets ervaring met de Canon 24 TS-E.

afbeelding van Hans Hodes

Lens met deze kwaliteit en prijs is voor een niche markt. 19mm is te veel voor mijn landschap en vastgoedfotografie; 17mm als de Canon was OK geweest.
Ik ga dus gewoon door met mijn Laowa 15mm f/4 met shift functie (!) voor op mijn Nikon D750

afbeelding van Anoniem

Op een FX had je toch geen shift meer? Door te kleine beeld circel?