Nikon introduceert PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D

Julian 628 0
Nikon introduceert vandaag een nieuw objectief met perspectiefcorrectie. De PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D is ontworpen voor speciale toepassingen zoals architectuur- reclame en landschapsfotografie.

Dankzij een tilt/shift-mechanisme is het mogelijk om met PC-E objectieven het perspectief te corrigeren en/of het scherpstelvlak te verleggen. Het nieuwe 45mm objectief is geschikt voor zowel FX als DX camera’s en biedt een natuurlijk uitziend perspectief als aanvulling op de eerder aangekondigde PC-E 24mm en PC-E 85mm tilt/shift objectieven.

Nikon belooft een uitstekende helderheid en scherpte van rand tot rand, zowel in het macrogebied als met de scherpstelling op oneindig. Het objectief is voorzien van Nikon’s Nano Crystal Coating, tegen reflecties. Beeldschaduwen en lensflare door interne reflecties worden zo tot een minimum beperkt.

De objectieven in de PC serie zijn robuust uitgevoerd voor professioneel gebruik in het veld of in de studio. Een afgerond diafragma met 9 lamellen moet voor een prettige ‘bokeh’ (achtergrondonscherpte) zorgen.

De PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D ED is voorzien van ED-glas dat vervormingen tot een minimum moet beperken en heeft een kortste scherpstelafstand van 25,3 cm, met een minimaal diafragma van F32.

De PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D ED zal vanaf augustus 2008 verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van 2.079 euro.