Nikon introduceert lichtsterk standaardobjectief voor 1-serie: Nikkor 18.5mm f/1.8

Raymond 1637 0
Nikon heeft een nieuw prime-objectief voor hun 1-serie spiegelloze systeemcamera's gelanceerd: de Nikkor 18.5mm f/1.8. Het lichtsterke objectiefje doet dienst als standaardlens op dit systeem, want door het CX-formaat van de sensor in deze camera's is de brandpuntsafstand 50mm.

Het objectief bestaat uit acht elementen verdeeld in zes groepen. Eén element is asferisch. Zeven diafragmabladen moeten voor romige achtergrondonscherpte zorgen.

Nikon mikt niet alleen op fotografen, maar ook filmers. Het objectief lijkt op papier geschikt voor deze discipline. Naast de neutrale, voor film erg bruikbare beeldhoek en de grote diafragmaopening gebeurt het wisselen van diafragmawaarde met een speciaal mechanisme wat soepele scherptevlak-overgangen mogelijk moet maken.

De Nikkor 18.5mm f/1.8 komt begin november op de markt en staat in de boeken voor 199 euro. Je kunt kiezen uit een zwarte, witte of zilveren uitvoering.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond