Nikon introduceert Coolpix S5100

Redactie 1026 0
Met de Coolpix S5100 zet Nikon een compact op de markt die naar eigen zeggen door middel van verschillende technieken perfecte plaatjes zou moeten schieten. Volgens de fabrikant in welke lichtomstandigheid ook.

Nikon durft dat te stellen omdat ze de camera vol hebben gegooid met 'Vibration Reduction', 'enhanced Motion Detection' en een naar eigen zeggen 'baanbrekend' flits-controleersysteem. Zo detecteert de S5100 of je de camera zelf vasthoudt of een statief gebruikt en kiest daar zelf de juiste instellingen bij. Op deze manier moet onscherpte gereduceerd worden, ook als de 5x optische zoom gebruikt wordt.

Verbeteringen

Door een verbetering in de reactietijd van het ingebouwde Expreed C2-processysteem, garandeert de fabrikant dat de 12.2-megapixelcamera bewegende objecten scherp zal vastleggen.


Specificaties

Dat kan tevens met de 720p hd-filmfunctie. De 21,6mm dunne camera heeft verder een bereik van 28 tot 140mm, een 2,7-inch lcd-scherm met 230.000 beeldpunten.


Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 16 september is de Nikon Coolpix S5100 verkrijgbaar in het zwart, platina, blauw en roze voor een adviesprijs van 169 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie