Nikon geeft View NX2 meer functies

Julian 2390 0
Nikon introduceert een nieuwe versie van haar gratis fotopakket View NX. Versie 2 kan meer bewerkingen uitvoeren op raw-bestanden en kan ook overweg met videomateriaal uit Nikon-camera’s.

View NX wordt gebundeld bij alle Nikon-camera’s. Met het pakket kun je foto’s bekijken en eenvoudige bewerkingen uitvoeren. De nieuwe versie, View NX2, biedt meer opties voor bijvoorbeeld het converteren van raw-bestanden en kan ook eenvoudige bewerkingen uitvoeren op videobestanden geschoten met Nikon-camera’s.

Interface

Nikon geeft View NX2 niet alleen nieuwe mogelijkheden, ook de interface is geheel vernieuwd. Het nieuwe pakket moet daarmee er aantrekkelijker uitzien en vooral gebruiksvriendelijker worden. Ook kunnen foto’s met geotags visueel op een kaart geplaatst worden.


Bewerkingen

Naast het importeren van en bladeren door bestanden kun je standaardbewerkingen uitvoeren in View NX2. Foto’s schalen, croppen en rechtzetten behoort tot de mogelijkheden, net als het aanpassen van de helderheid. Ook bied View NX2 meer opties als raw-converter, je hebt controle over zaken als belichting, witbalans, contrast, helderheid, scherpte en meer.


D-movie

Filmen met Nikon-dslr’s kan al enige tijd. Je geschoten clips bewerken kon nog niet met de software van de fabrikant. View NX2 brengt daar verandering in. Met het pakket kun je knippen en plakken in je videoclips en overgangen of achtergrondgeluid toevoegen.

Delen

Ook het delen van foto’s moet makkelijker worden met View NX2, dankzij integratie met Nikons eigen my Picturetown-website. View NX2 is vanaf nu te downloaden op de Nikon-website.