Nikon geeft ruimtefoto's D3S vrij

Julian 1472 0
Op 5 april 2010 schoot ruimtevaartorganisatie NASA een aantal Nikon D3S camera’s en Nikkor 14-24mm f/2.8 objectieven de ruimte in. De eerste foto’s gemaakt met de apparatuur zijn nu te zien.

De D3S camera’s en objectieven zijn door de Space Shuttle Discovery (gelanceerd op 5 april 2010) afgeleverd bij het internationale ruimtestation ISS. Nikon toont nu de eerste foto’s gemaakt door de NASA-astronauten.


Bezoek aan Nikon

Voor de lancering bracht de bemanning van Space Shuttle missie STS-131/19A, bestaande uit astronaute Naoko Yamazaki (Japan Aerospace Exploration Agency) en zes NASA astronauten, waaronder commandant Alan Poindexter, een bezoek aan Nikon Corporation in Tokyo, Japan. Het belangrijkste doel van dit bezoek was het uitwisselen van ideeën en meningen rondom de D3S en de objectieven die in het International Space Station gebruikt worden. Vooral de betrouwbaarheid en de degelijkheid worden door de astronauten erg gewaardeerd.

Sinds 1971

NASA maakt sinds de Apollo 15 missie in 1971 gebruik van Nikon-apparatuur. In totaal zijn er al meer dan 700.000 foto’s met Nikon-camera’s in de ruimte gemaakt, aldus de camerafabrikant.