Nikon gaat D750-camera's met flare-probleem repareren

Julian 1745 0
Gebruikers van de Nikon D750 die last hebben van storende lichtvlekken in beeld, kunnen vanaf eind januari hun toestel kosteloos laten controleren en repareren. Dat maakt Nikon bekend in een officiële mededeling.

In bepaalde omstandigheden laten foto's gemaakt met sommige exemplaren van de Nikon D750 een onnatuurlijke 'flare' zien. Dit zou te maken hebben met de plaatsing van de focusmodule in de camera.

Nikon bevestigde onlangs het fenomeen en beloofde met een passende maatregel te komen. Nu maakt de fabrikant bekend dat gebruikers die last hebben van het probleem zich kunnen melden. Vanaf eind januari zal Nikon de betreffende camera's controleren en kosteloos reparen.

De volledige mededeling van Nikon:

Op 29 december 2014 hebben we aangekondigd dat we maatregelen onderzoeken om een door sommige gebruikers gemeld probleem op te lossen. Dit doet zich namelijk voor wanneer scènes worden gefotografeerd met een erg felle lichtbron zoals de zon of een verlichting met een hoge intensiteit dicht bij de bovenrand van het beeld. Er komen dan soms lichtvlekken met een onnatuurlijke vorm voor in beelden die met de D750 digitale SLR-camera zijn vastgelegd.

Nikon controleert en repareert lichtafschermingscomponenten en past zonder kosten voor gebruikers de positie van de AF-sensor aan om deze onnatuurlijk gevormde lichtvlekken te verminderen. We zijn van plan deze service eind januari te starten. We maken verdere details inclusief instructies voor het aanvragen van service bekend nadat deze zijn bepaald.

Voor vragen over deze kwestie kunt u contact opnemen met het klantenondersteuningscentrum van Nikon.

Onze oprechte excuses voor de eventuele bezorgdheid en/of het eventuele ongemak dat dit probleem heeft veroorzaakt en vragen u om uw voortdurend geduld en begrip.

Nogmaals bedankt dat u voor al uw behoeften op fotografisch gebied voor Nikon hebt gekozen.