'Nikon gaat Coolpix S800 met Android uitbrengen'

Julian 1885 0
Nikon komt met een Coolpix-camera voorzien van besturingssysteem Android. Het zou mogelijk zijn om apps uit de Google Play-store te gebruiken op de telefoon. De camera wordt nog voor de Photokina verwacht.

Het is nog niet officieel, maar de aanwijzingen voor de Nikon Coolpix S800 (of S800c) zijn erg sterk. Het modelnummer is te zien bij een Indonesisch bureau voor apparatuur met communicatiemogelijkheden. Dat duid erop dat de camera wifi krijgt. Via dezelfde weg kwamen de Sony NEX-5R en NEX-6 (ook met wifi) onlangs aan het licht.

Android, inclusief apps

Volgens Nikonrumors krijgt de Coolpix S800 een 25-250mm objectief, oled-screen met diameter van 3,5-inch, ingebouwde gps en wifi. De camera draait waarschijnlijk Android 2.3 en het zou mogelijk zijn om apps uit de Google Play-store te installeren.

Nikon gaat 'foto's delen' op Photokina

Nog een sterke aanwijzing is het persbericht van Nikon, waarin de plannen voor de Photokina bekendgemaakt worden. Daarin is te lezen dat Nikon bezoekers bij de ingang verrast met 'foto fun'. Je kunt een foto maken en die vervolgens e-mailen, printen of met de rest van de bezoekers delen op de stand van Nikon.

Een Coolpix-camera met wifi en Android zou tot al deze taken in staat zijn en het lijkt dan ook logisch dat we de compactcamera hier zullen zien. Dat betekent waarschijnlijk ook dat de camera al voor de Photokina geïntroduceerd zal worden, een datum van 22 augustus wordt genoemd.

Android met Nikon