Nikon firmware verwijst naar 24.4-megapixel D3X

Redactie 406 0
In de net vrijgegeven firmwareversie 1.10 voor de Nikon D3 zijn een aantal verwijzingen te vinden naar een D3X. De nieuwe camera zal waarschijnlijk een 24.4-megapixel beeldsensor krijgen.

Een oplettende forummer op dpreview.com vond in de code van het firmwarebestand een aantal verwijzingen naar de D3X. Daarbij worden ook de bestandsafmetingen vermeld. Hieruit is eenvoudig op te maken hoeveel effectieve megapixels de sensor bevat. De maximale resolutie van de D3X zou 6048x4032 pixels zijn. Ofwel 24.4 Megapixels.

Dan rest nog de vraag wat verwijzingen naar een D3X in de D3-firmware doen. Een mogelijkheid is dat er momenteel test D3's in omloop zijn, met de nieuwe 24.4-megapixel beelsensor. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat de D3X in grote lijnen gelijk zal blijven aan de D3. Net als dit bij Canon het geval is met de 1D serie voor het snelle werk, en de 1Ds voor de hoge resolutie. Zodoende zal ook de camerasoftware vrijwel gelijk zijn.

Officieel is er nog niets bekend over de D3X, wel doen de geruchten al enige tijd de ronde. Wellicht is de Photokina 2008, komende zomer, een mooie gelegenheid voor Nikon om het nieuwe megapixel monster te introduceren.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie