Nikon firmware-update belemmert gebruik third party-accu's

Julian 2841 1
Onlangs bracht Nikon een firmware-update uit voor de D5200, D5100, D3200, D3100 en P7700 die de accuprestaties van de nieuwe EN-EL14a verbetert. De update blijkt echter ook het gebruik van niet officiële-accu's te bemoeilijken.

Nikon kwam halverwege november met een firmware-update die er voor zorgt dat de camera's de volledige capaciteit van de nieuwe EN-EL14a accu beter kunnen benutten. Gebruikers klagen echter over problemen met third party-accu's, is te lezen op NikonRumors.

Veel accu's die niet officieel van Nikon vandaan komen zouden niet meer werken na de firmware-update. Ook batterijgrepen van derde partijen zouden niet meer goed werken, originele Nikon-accu's worden niet meer herkend.

Sommige gebruikers laten weten dat ze met succes een oude firmware-versie terug hebben kunnen zetten op de camera. Nikon meldde bij het beschikbaar stellen van de firmware-update niets over compatibiliteit met third party-accu's.

afbeelding van Fenris

Is er een oplossing voor dit probleem? Kan men de Nikon firmware update waarvan hier sprake is (versie 1.3 voor P7700 e.a.) ongedaan maken en opnieuw een vorige versie (firmware 1.0 of 1.1) installeren die 3rd party-accu's probleemloos accepteert. Anders worden mijn prima EN-EL14 lithium reservebatterijen en die van veel andere Nikon gebruikers compleet waardeloos.