Nikon F5 time lapse reclame

Nikon F5 time lapse reclame

Nadja Geskus 1691 0
Vandaag de dag vliegen de time lapse video’s je om de oren. De meest prachtige video’s komen voorbij. Maar twintig jaar geleden was dat nog niet zo. Deze reclame die werd gemaakt voor de Nikon F5 was destijds een bijzondere reclame en dat is bijzonder leuk om eens terug te zien!

Nikon F5 reclame

In 1997 werd deze prachtige reclame voor de Nikon F5 geschoten. Duidelijk een prachtige time laspe, maar in die tijd was dat nog niet zo heel gewoon. Volgens het bijschrift van de video was dit zelfs de eerste keer dat de beelden van een fotocamera gebruikt werden voor bewegend beeld, hoewel dat misschien niet helemaal waar is, is het toch erg leuk om terug te zien! Destijds was deze camera de snelste ter wereld en om dat aan te kunnen tonen maakten ze een time lapse.

 

Beeld

Voor deze prachtige time lapse werden er meer dan 200 rollen 35mm film ontwikkeld. Elke rol had ruimte voor 36 foto´s. Om het even voor je uit te schrijven, dat zijn dus 7200 foto´s! Allemaal geschoten met de Nikon F5 natuurlijk, door Alastair Thain.

Nikon F5 time lapse reclame

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja