Nikon en Microsoft gaan patenten met elkaar delen

Redactie 569 0
Nikon en Microsoft gaan hun samenwerkingsverband verstevigen door patenten en intellectuele eigendommen met elkaar te delen.

Softwaregigant Microsoft en camerafabrikant Nikon hebben een “patent cross-licensing agreement” ondertekend. De overeenkomst stelt de bedrijven in staat gebruik te maken van elkaars nieuwe ontwikkelingen en technologieën voor het ontwikkelen en verbeteren van (consumenten)producten.

De precieze inhoud van de overeenkomst is niet vrijgegeven. Maar de partijen wijzen erop dat Microsoft door Nikon wordt gecompenseerd. De twee werken al langer samen, onder andere op gebied van raw-verwerking en draadloze (WiFi) camera’s. Met de nieuwe overeenkomst kunnen de bedrijven openlijk gebruik maken van elkaars technologieën.
 
Microsoft heeft meer dan 500 vergelijkbare overeenkomsten gesloten met andere bedrijven (waaronder Olympus, Pentax en Samsung). De overeenkomst is opgenomen in het ‘Intellectual Property Licensing’-programma van Microsoft. Met het programma, opgericht in december 2003, stelt de softwaregigant haar intellectuele eigendommen beschikbaar aan andere partijen, in ruil voor samenwerking.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie