Nikon en Fujitsu gaan samen firmware ontwikkelen

Julian 835 0
Nikon Imaging Systems Inc, een samenvoeging van dochterondernemingen van Nikon en Fujitsu, moet de ontwikkeling van firmware voor Nikoncamera’s en objectieven gaan versnellen en de kwaliteit verbeteren.

Nikon heeft met Fujitsu een nieuw bedrijf opgericht dat zich volledig gaat richten op de ontwikkeling van firmware. Het nieuwe bedrijf is een samenvoeging van Nikons dochteronderneming Nikon Systems Inc.  en Fujitsu Broad Solution & Consulting Inc (Fujitsu BSC). Met de know-how en faciliteiten op gebied van softwaretechnologie van Fujitsu BSC wil Nikon de snelheid waarmee nieuwe firmware ontwikkeld en uitgebracht kan worden verbeteren. Ook de kwaliteit zou omhoog moeten gaan. Tot op heden was Nikon Systems Inc. verantwoordelijk voor alle firmware in de digitale camera’s van Nikon.

Per 1 augustus 2009 gaan ca. 100 werknemers van start in het nieuwe bedrijf. Nikon Imaging Systems Inc. zal zich volledig toespitsen op het ontwikkelen van nieuwe besturingsoftware voor Nikoncamera’s en -objectieven. Dat laatste lijkt opvallend, gezien het momenteel niet mogelijk is om een Nikon-objectief van een firmware-update te voorzien. Bij het (Micro) Four Thirds-systeem zijn updates voor objectieven al langer gangbaar. Deze zijn soms nodig om bepaalde functies compatibel te maken met nieuwe camera’s.