Nikon dSLR favoriet Amerikaanse consument

Redactie 475 0
In Amerika zijn gebruikers van digitale spiegelreflexcamera's het meest tevreden over de Nikon D-serie. De modellen komen als beste uit de bus op de terreinen van fotokwaliteit, prestaties, bediening en stijl.
Marktonderzoekbureau J.D. Power & Associates voert een jaarlijks klanttevredenheidsonderzoek uit onder 7000 consumenten die de afgelopen twaalf maanden een digitale camera hebben gekocht. Op een schaal van 1000 scoren de Nikon D-serie digitale spiegelreflexcamera's 822 punten. De modellen staan bovenaan de lijst op vier verschillende gebieden van klanttevredenheid (kwaliteit van de foto, prestaties, bediening en stijl).
Nikon reageert uiteraard verheugd op het onderzoeksresultaat. De fabrikant benadrukt dat het digitale spiegelreflexcamera's wil ontwikkelen die geschikt zijn voor doorgewinterde professionals, gepassioneerde hobbyisten en mensen die voor het eerst een digitale spiegelreflexcamera gebruiken. Nikon wil de uiteenlopende verwachtingen van deze groepen mensen allemaal inlossen met hun producten.
Populaire Nikon digitale spiegelreflexcamera's voor consumenten zijn bijvoorbeeld de D200, D80, D40x en D40. Professionele modellen zijn bijvoorbeeld de onlangs gelanceerde D300 en D3.
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie