Nikon dslr-fabriek eind maart weer operationeel

Julian 1005 0
Nikon heeft een nieuwe verklaring uitgegeven over de effecten van de aardbeving. In de stilgelegde dslr-fabriek in Sendai worden de werkzaamheden eind maart weer hervat. Andere fabrieken zijn alweer op gang.

Vanuit het op 11 maart opgezette Emergency Headquarters for Disaster Control heeft Nikon een nieuwsupdate naar buiten gebracht over de gevolgen van de aardbeving.  Nikon begint met het betuigen van medeleven aan de slachtoffers van de aardbeving. Ook bij de dslr-fabriek in het zwaar getroffen Sendai is een dode gevallen, de veiligheid van drie andere werknemers is nog onzeker.

Dslr-fabriek

Acht fabrieken werden stilgelegd na de aardbeving. Een enkele daarvan kon de werkzaam­heden op 18 maart weer hervatten, de meeste andere fabrieken draaien weer vanaf 23 maart. Nikon verwacht dat de zwaar beschadigde dslr-fabriek in Sendai, waar de Nikon D3X, D3S en D700 gemaakt worden, eind maart weer operationeel zal zijn.

Ondanks dat de fabrieken weer snel operationeel zijn, vreest Nikon dat er een situatie kan ontstaan waarbij er niet aan de consumentenvraag kan worden voldaan. De productie is niet alleen afhankelijk van het draaien van de fabriek zelf, maar ook van toeleveranciers en geplande 'blackouts' in het stroomnetwerk.

Financiële gevolgen

Wat de financiële gevolgen zijn voor Nikon is nog niet bekend. De fabrikant belooft cijfers bekend te maken mocht de ramp een belangrijke invloed hebben op de financiële verwachtingen voor het komende jaar.