'Nikon D800(E)-opvolger heet Nikon D810'

Julian 3355 4
Volgens NikonRumors is het zeker dat de op komst zijnde opvolger van de Nikon D800 en D800E niet D800S, maar D810 gaat heten. Volgens de geruchtensite wordt de nieuwe fullframe-camera op 26 juni aangekondigd.

De geruchten over de opvolger van de D800 en D800E zijn niet nieuw: de laatste weken kwam er al veel naar buiten over de nieuwe fullframe-camera, die beide versies van de D800 zal opvolgen.

Aanvankelijk werd verwacht dat Nikon de camera D800S zou noemen, maar nu zegt NikonRumors er zeker van te zijn dat het de Nikon D810 gaat worden. Daarmee komt de naamgeving overeen met de stap van de D600 naar de D610.

Eerder schreven we al over de vermoedelijke specificaties van de Nikon D810. De lijst is hier te vinden.

Eerste foto, waarschijnlijk nep

Ook is er een foto op NikonRumors te zien waar mogelijk de D810 op staat afgebeeld. Het lijkt echter waarschijnlijk dat het om een bewerkte productafbeelding gaat en dat dit niet echt de nieuwe camera is. Op de foto is een derde instelwieltje te zien waarmee je de iso-waarde kunt instellen.

Waarschijnlijk weten we het snel zeker, want volgens eerdere geruchten wordt de D810 op 26 juni gepresenteerd.

Nikon D810 fake

afbeelding van Anoniem

Ik kan me niet voorstellen dat ze de EV button naar links verschoven zouden hebben zodat je een ISO wieltje zou hebben. Nu is op Aperture Priority stand al het geval dat de ISO op het achterste wieltje zit, dus dan zou je ineens 2 wieltjes hebben die hetzelfde doen.

afbeelding van Audio.gio

What's up with the lense? Die ken ik niet. Is die aangekondigd?

afbeelding van Julian

Dat is de AF-S 24-120mm f/4G ED VR, in 2010 geintroduceerd.

afbeelding van Anoniem

Ik gebruik hem al een aantal jaren als standaard lens.