Nikon D800 Technical Guide

Julian 5664 3
Staat de Nikon D800 of D800E op je verlanglijstje? Dan kun je nu alvast de Technical Guide voor deze camera's doornemen. Hierin geeft Nikon uitleg over hoe je de camera in bepaalde situaties het beste kunt gebruiken. De pdf is gratis te downloaden.

In de twintig pagina's geeft Nikon uitleg over de werking van de nieuwe Nikon D800 en D800E en hoe je de camera in specifieke situaties het beste kunt instellen. Volgens Nikon zijn zaken als 'bokeh' en scherpte door de 36-megapixelsensor zaken die veel meer opvallen en waar je rekening mee moet houden.

De Nikon D800/D800E Technical Guide is gratis te downloaden (pdf) via Nikon USA. Vanaf 22 maart is de Nikon D800 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 2949 euro. De Nikon D800E komt ongeveer een maand later en kost 3299 euro.

Nikon D800 technical guide

afbeelding van Jeroen11

Wil je scherpe foto's gebruik een tripod!
Euh.... Duh mensen ;)

afbeelding van Zaazi

Prachtig om nu al de handleiding te lezen, de meeste mensen beginnen gelijk vanuit de doos te knippen zonder de handleiding eens goed door te lezen. Als er iets niet lukt, gaan ze eens verder kijken.
Overigens het is een quick guide, met weinig nieuws voor Nikon gebruikers. Wel interessant is de waarschuwing om met Live View op een statief te werken om bewegingsonscherpte te voorkomen. De sensor is immers zo gevoelig dat de geringste beweging - opklappen spiegel - al blur kan veroorzaken.
In de handleiding wordt gebruik gemaakt van de AF-S Nikkor 14-24mm f/2.8G ED. Zelf ga ik voor de Sigma 50mm f1.4. Waarschijnlijk moet ik dan de camera in beton verankeren voor de hoogste scherpte.

afbeelding van glenn

Dit slaat toch nergens op. . .
Als iemand die een D800 aanschaft met zulke instructies nog moet beginnen werken....dan had ie beter een D40 aangekocht ! ! !
Waarom zou je nu onscherpte krijgen als je sluitertijd klein genoeg is? Dan mag je er nog 10000Mp opplakken.
Een bewegingsonscherpe foto op een 36Mp is er ook een op een 12Mp hoor.
Ze hadden beter al hun manual online gezet ipv deze toch wel 85% onzin.