Nikon D500 wint EISA-Award

Nikon D500 wint EISA-Award

Jasper van Bladel 3922 2
De recent geïntroduceerde Nikon D500 is bekroond met de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award, uitgereikt door de EISA (European Imaging and Sound Association). Ze prijzen de uitmuntende beeldkwaliteit en noemen het werken met de camera een genot.

Dit is de vierde grote award die de D500 dit jaar heeft ontvangen, in navolging op de TIPA Awards 2016 Best APS-C DSLR Expert Award, de Red Dot Award: Product Design 2016 en de DP Review Gold Award.

Het commentaar van de EISA over de Nikon D500 – winnaar van de European Prosumer DSLR Camera 2016-2017 Award:

Nikon's topmodel DX-formaat digitale SLR-camera, de D500, is perfect geschikt voor actiefotografie, dankzij de mogelijkheid tot snelle continu-opnamen van circa 10 bps*. Het krachtige AF-systeem met 153 punten (99 kruissensoren) maakt nauwkeurige scherpstelling mogelijk, ook bij het vastleggen van snel bewegende onderwerpen. Een nieuw ontwikkelde DX-sensor met 20,9 miljoen effectieve pixels produceert een uitmuntende beeldkwaliteit. Met een maximale standaardgevoeligheid van ISO 51200 is de D500 bijzonder geschikt voor opnamen bij weinig licht. De kwaliteit van de gebruikte materialen is uitstekend en met name de grote, heldere zoeker en een kantelend aanraakscherm aan de achterzijde maken het werken met deze camera een genot. De mogelijkheid om 4K-video op te nemen en Nikon’s nieuwe SnapBridge-verbindingen maakt de uiterst indrukwekkende digitale SLR compleet.

Review

Ook wij hebben de Nikon D500 aan de tand gevoeld en wij waren eveneens bijzonder te spreken over de camera. De D500 maakt het jarenlang gemis van een professionele aps-c-camera in één zeer overtuigende klap goed. Nikon doet dat zelfs zo goed, dat de camera meteen ook voor ander groepen interessant wordt.

De review is online te lezen én staat in DIGIFOTO Pro 3.2016 die nu in de winkel ligt.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Patrickk45

Ik ben ook in het bezit van deze prachtige camera de Nikon D500 ....

afbeelding van Jasper van Bladel

Dag Patrick. Dat is een mooi bezit! We zijn benieuwd wat jij precies zo fijn vindt aan de D500.