Nikon D5 en D500 winnen Red Dot Award

Nikon D5 en D500 winnen Red Dot Award

Jasper van Bladel 1447 0
De Nikon D5 en D500 hebben een Red Dot Award gewonnen. Deze Red Dot Awards worden uitgereikt aan producten die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht en die uitblinken in negen aspecten, waaronder innovatie, functionaliteit, ergonomie, ecologie en duurzaamheid.

De Red Dot Award: Product Design is een wereldwijd toonaangevende onderscheiding die werd uitgereikt aan producten die de afgelopen twee jaar zijn uitgebracht en die uitblinken in negen aspecten, waaronder innovatie, functionaliteit, ergonomie, ecologie en duurzaamheid. Volgens de jury hebben zowel de nieuwe Nikon D5 als de D500 op deze gebieden genoeg onderscheidende kwaliteiten om de twee camera's een prijs toe te kennen.


In 2016 werd de Red Dot Award: Product Design voor de 61e keer georganiseerd. De winnaars, geselecteerd uit ongeveer 5.200 inzendingen uit maar liefst 57 landen, zijn van 5 tot 31 juli 2016 te zien op een speciale tentoonstelling in het Red Dot Design Museum in het Duitse Essen.Op de website Red Dot Online is meer informatie over de Red Dot Design Awards te vinden.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper