Nikon D4S, D810 en D750 krijgen firmware-update voor communicatie met hdmi-recorders

Julian 1491 0
In de zomer brengt Nikon firmware-updates uit voor de D4S, D810 en D750, die de camera's beter laten samenwerken in combinatie met externe hdmi-recorders. Met dergelijke apparaten is het mogelijk om ongecomprimeerde video's op te nemen.

De Nikon D4S, D810 en D750 beschikken over een hdmi-poort die een schoon videosignaal uitstuurt. Met een externe hdmi-recorder, van bijvoorbeeld Atomos, kun je dit signaal opnemen en video's vastleggen met een veel hogere bitrate dan in de camera mogelijk is.

Nikon kondigt nu aan dat er een firmware-update voor de dslr's verschijnt, die de camera's in staat stelt om beter te communiceren met hdmi-recorders. De updates brengen ondersteuning voor tijdcode (timecode) en opnamefuncties om via het hdmi-signaal externe recorders aan te sturen.

Dat maakt het mogelijk om het starten en stoppen van de opname te synchroniseren met de hdmi-recorder, zodat deze automatisch aangestuurd wordt. De timecode-signalen maken het eenvoudiger om achteraf bij het bewerken van de video-opnames externe audiobronnen te synchroniseren.

Deze zomer zijn de firmware-updates voor de D4S, D810 en D750 te downloaden. Op de NAB-beurs in Las Vegas, die van 11 tot en met 16 april plaatsvindt, toont Nikon de nieuwe functies op de stand.

Nikon D810 video