Nikon D4 loopt kleine vertraging op

jesse kraal 2472 0
In verband met een kleine aanpassing aan het productiemodel van de Nikon D4, loopt de winkelintroductie van de camera enkele weken uit. Welke aanpassing de vertraging veroorzaakt is niet naar buiten gebracht. De camera zal in Sendai van de band rollen.

Nikon bevestigt aan Imaging Resource dat de productie enkele weken vertraging opgelopen heeft, maar niet welke aanpassing aan het productiemodel van de D4 verantwoordelijk is voor de vertraging.

Op de introductie van de Nikon D800 (22 maart in Nederland), heeft het vooralsnog geen effect. Beide camera's worden in dezelfde fabriek in Sendai, Japan, gefabriceerd. Van de D4 zullen er per maand zo'n 5000 gemaakt worden, van de D800 moeten er maandelijks 30.000 exemplaren de fabriek verlaten.

Nikon Sendai

Sendai

Ondanks dat de Nikon-fabriek in Sendai in 2011 hard werd geraakt door een aardbeving, die ook de gigantische tsunami tot gevolg had, werd de productie in de fabriek na drie weken weer hervat.

Sinds 1973 worden er in Sendai onderdelen voor camera's geproduceert, vanaf 1983 komen er ook complete camera's uit de fabriek.

Tot voor kort werden de Nikon D3S en de D700 in Sendai gebouwd, eerder kwamen onder andere de Nikon EM, F-501 en D1- en D2-modellen uit de Japanse fabriek.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse