'Nikon D3200 krijgt optionele wifi-module'

Julian 2380 0
Nikon introduceert vermoedelijk binnenkort een nieuwe instapspiegelreflex. Samen met deze D3200 verschijnt volgens de geruchten de WU-1a wifi-module, waarmee je de camera kunt verbinden met je smartphone, om foto's direct over te zetten.

De Nikon D3200 heeft zelf dus geen wifi-module aan boord, maar met behulp van de WU-1a zou je de camera kunnen verbinden met een netwerk. Ook kun je waarschijnlijk een netwerkverbinding tussen je smartphone en D3200 creƫren, zonder dat er een bestaand wifi-netwerk aanwezig is.

Hierdoor zou je vervolgens je foto's via de 3G-verbinding van je telefoon kunnen uploaden naar bijvoorbeeld sociale netwerken. Het is de verwachting dat er ook een smartphone-app verschijnt die gebruik kan maken van de module. Daarmee zou je bijvoorbeeld via je telefoon de camera kunnen bedienen.

Nikon D3200 - specificaties

Vermoedelijk rust Nikon de D3200 uit met de 24-megapixelsensor die momenteel in de Sony A77, A65 en NEX-7 te vinden is. De nieuwe instapspiegelreflex wordt tegen het einde van april verwacht.