Nikon Coolpix P8000 en P700 met 1-inchsensor op komst?

jesse kraal 4410 0
Volgens NikonRumors kunnen we in de komende maanden twee geavanceerde compactcamera's van Nikon verwachten. Zowel de Coolpix P8000 als de P700 superzoom zouden worden uitgerust met grote 1-inchsensor.

Sinds de introductie van het 1-systeem maakt Nikon gebruik van 1-inchsensoren uit de fabriek van Aptina. Sony maakt al enkele jaren compactcamera's met eenzelfde sensorformaat, dat leverde de uitstekende RX100 (II) en RX10 op. Het lijkt er op dat ook Nikon de relatief grote sensor gaat gebruiken in compactcamera's.

Nikon Coolpix P8000

Volgens NikonRumors is de Coolpix P8000 het eerste model dat we kunnen verwachten. Dit toestel zal dienen als opvolger van de P7800 en wordt volgens de geruchten voorzien van een 24-120mm f/2.0-3.0-objectief. Mogelijk is de lichtsterkte op 24mm zelfs f/1.8. In het objectief zouden drie ED-elementen en één ASP-element verwerkt zijn.


Komt deze sensor uit de Nikon 1 V3 binnenkort ook in twee COOLPIX'en?

Nikon Coolpix P700

Na de P8000 is het de beurt aan de Nikon Coolpix P700, als we de geruchten mogen geloven. Ook deze compactcamera zal worden uitgerust met een 1-inch Aptina-sensor, al wordt de camera zelf vermoedelijk een stuk groter. Het gaat om een bridge-camera en dat zien we terug in het zoombereik: 24-2000mm f/3.5-8.5. Niet heel lichsterk dus, maar wel een enorm bereik in combinatie met een relatief grote sensor. Volgens Nikonrumors kun je verder een 3,5-inch lcd verwachten, een EXPEED 4-processor en een behuizing van magnesium. Die gehele combinatie legt daardoor wel flink wat gewicht in de schaal, vermoedelijk zo'n 1,3 kilo.

Op korte termijn?

Betrouwbare geruchten komen zelden alleen en dat lijkt ook nu het geval. Nikon Philippines belooft via Facebook op korte termijn een belangrijke aankondiging. Een P8000 met 1-inchsensor zou wat ons betreft een belangrijke aankondiging zijn, dus wie weet.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse