Nikon Capture NX-D 1.0.0 vanaf nu beschikbaar

Julian 4190 2
Nikon heeft de definitieve versie van Capture NX-D beschikbaar gesteld. De raw-converter is de opvolger van Capture NX 2 en is gratis te downloaden. De software is geschikt voor 64-bit Windows en Mac-systemen.

Eind februari kondigde Nikon Capture NX-D aan als de opvolger van Capture NX 2. Het pakket kon al geprobeerd worden tijdens de open beta, maar nu is Capture NX-D 1.0.0 officieel gelanceerd.

Voorheen was de Nikon Capture NX-serie betaalde software. Met de komst van NX-D is het pakket gratis geworden, maar er mist ook functionaliteit. De U-points voor locale bewerkingen zijn niet meer aanwezig, gezien deze technologie van Nik Software is. Dat bedrijf, wat eveneens de maker is van Snapseed, werd door Google overgenomen, de samenwerking met Nikon kwam daarmee ten einde.

Windows en Mac

Zowel Windows- als Mac-gebruikers kunnen aan de slag met de software, wel is een 64-bits besturingsysteem vereist.

Gratis downloaden

Capture NX-D is gratis te downloaden. Meer informatie over het pakket vind je op de productpagina op de Nederlandse Nikon-website.

Capture NX-D 1.0.0

afbeelding van ronald mast

Jammer dat er wat functionaliteit uit gehaald is maar verder vond ik de NX2 altijd wel fijne software. Op zich blijft het een fijn pakket om te hebben en te gebruiken maar ik bewaar toch mijn NX2.

afbeelding van peter w

tip
download de meest recente installatiebestanden voor zowel Mac als Windows van NX2 en bewaar ze goed. Voor jaren in de toekomst heb je dan volledige functionaliteit voor alle Nikon camera's die tot nu toe gemaakt zijn, en voor alle andere camera's de handige lagen en de handige U-points.