Camera had alleen cosmetische schade

Nikon-camera overleeft val van 15 meter

Redactie DIGIFO... 847 0
Nadat een Duitse rotsklimmer afgelopen weekend een foto van het uitzicht wilde maken, wist ze haar camera niet goed in de cameratas te doen, waarna deze ruim vijftien meter naar beneden viel. Toen ze weer beneden was en de camera van de grond raapte, bleek dat deze, op wat cosmetische schade na, nog volledig intact was.

De Duitse rotsklimmer wilde een losstaande rotswand van 30 meter hoog beklimmen, met halverwege een breed plateau waar een prachtig uitzicht van de omgeving te zien was. Om het landschap te fotograferen nam ze haar Nikon CoolPix AW130 mee naar boven die ze na afloop niet goed in haar cameratas kreeg. De camera viel vijftien meter recht naar beneden, landde op de rotsachtige grond, waarna deze nog een paar meter langs de steile vlakte naar beneden stuiterde. Toen de rotsklimmer weer veilig op de grond stond inspecteerde ze de camera en kwam ze tot de conclusie dat deze, op een deukje en een paar krassen na nog, nog volledig intact was en dat de camera nog zonder problemen functioneerde.Nikon CoolPix AW130Nikon CoolPix AW130Nikon CoolPix AW130

De desbetreffende rotswand, gezien vanuit het dal

Lees ook: GoPro drijft twee maanden op zee

Nikon CoolPix AW130

De Nikon CoolPix AW130 is een robuuste compactcamera die is ontwikkeld om tegen een stootje te kunnen, maar dat de camera deze val zou overleven had de rotsklimmer niet durven dromen. De camera is ontworpen om vallen tot twee meter te overleven en geen last te hebben van een stoffige omgeving. Na deze val, van ruim zeven keer de geteste hoogte, kunnen we concluderen dat Nikon met de CoolPix AW130 hier met vlag en wimpel in is geslaagd.

Kijk voor meer informatie op de website van Nikon.  

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie