Nikon blijft compactcamera's maken

Nikon blijft compactcamera's maken

Mark Moed 998 0
Door het succes van de fotograferende smartphone worden er nauwelijks nog compactcamera's in de beginnersklasse verkocht. Nikon lijkt toch door te gaan met het uitbrengen van nieuwe modellen.

De meeste consumenten hebben begrepen dat je goede foto's met een smartphone kunt maken. De beeldkwaliteit is voldoende voor het mailen van een foto of het plaatsen van een foto op Facebook.

Fabrieken gesloten

De verkoop van compactcamera's is ingestort door deze ontwikkeling, complete fabrieken zijn gesloten, en menig fabrikant is gestopt met het ontwikkelen van nieuwe modellen. Het lijkt er op dat het verlagen van prijzen niet helpt, consumenten kiezen voor de smartphone omdat ze die altijd bij zich hebben en omdat je foto's snel op internet kunt zetten.

Twee nieuwe camera's

Nikon heeft nog steeds een behoorlijk assortiment compactcamera's en ze maakt er ook reclame voor. Naar verwachting gaat Nikon daar vooralsnog mee door. Volgens sterke geruchten gaat Nikon in 2016 in ieder geval twee nieuwe compactcamera's introduceren. Online verschenen al de handleidingen van de Coolpix A10 en de Coolpix A100.

Uitzonderingen

Overigens hebben andere camerasoorten minder last van de opkomst van de smartphone. De spiegelreflex en de systeemcamera en ook de high-end compact (met grote sensor) worden nog goed verkocht. Datzelfde geldt voor compactcamera's met een extreem groot zoombereik, zoals de Nikon Coolpix P900, die over 83x zoom beschikt.

Nikon blijft compactcamera's maken

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark