Nikon bereidt firmware-update D7000 voor

Julian 814 0
Nikon meldt klachten van gebruikers te hebben ontvangen over 'heldere vlekken' in beeld bij het maken van filmopnamen met de D7000. Hoewel er volgens de fabrikant niks aan de hand is, komt er toch een firmware-update.

Onderstaande mededeling is afgelopen vrijdag verschenen op de Nikon Support-website. Wanneer de firmware-update verschijnt is nog niet bekend.

Heldere vlekken in filmopnamen van de D7000

"Een aantal gebruikers van de Nikon D7000 digitale spiegelreflexcamera heeft gemeld dat er heldere vlekken zichtbaar zijn in filmopnamen die onder bepaalde omstandigheden zijn gemaakt.

Volgens Nikon zijn deze heldere vlekken in normale omstandigheden niet zichtbaar en daarom duiden ze niet op een probleem tijdens normaal gebruik. Bij nader onderzoek bleek inderdaad dat er heldere vlekken zichtbaar kunnen zijn in filmopnamen van zeer donkere onderwerpen.

Omdat we onze klanten de beste producten willen bieden, werkt Nikon momenteel aan een firmware-upgrade waarmee het probleem van heldere vlekken bij de D7000 wordt verholpen. Meer informatie hierover wordt later bekend gemaakt."